Iizakassa voit nauttia ihanista kylvyistä, joiden vesi tulee suoraan lähteestä

Tapahtumakalenteri

Japanilaisien festivaalien (matsuri) tarkoitus on rukoilla Sintolaisuutta ja Buddhalaisia jumalia, kiittää luontoa ja tarjota elämyksiä.
January

Usokae Matsuri

Usokae Matsurissa voit ostaa Usodori-lintuja, jotka muttavat tämän vuoden huonot tapahtumat valheiksi. Tenmanguu on opiskelun jumala, ja osa tapahtumaa.

March

Taiko Matsuri

Taiko-ryhmät kaikkialta Japanista kerääntyvät yhteen esittäen kilpaesityksiä. Yksi parhaista ohjelmanumeroista on taiko-rummutus. Taiko-rumpu on perinteinen japanilainen musikaalinen instrumentti.

April

Hanamomo-no-Sato Matsuri

Jokavuotinen festivaali pidetään Hanamomo-no-Sadossa, kun 300 persikkapuuta kukkivat. Puut ovat kerätty monesta eri maasta.

July

Horoyoi-kävely

Tapahtuma, jossa keräät lippuja ja juot viidessä eri liikkeessä Iisakan alueella. Voit löytää piilotettuja liikkeitä joissa et voi normaalisti käydä. Hinnat saatetaan päättää arpomalla.

August

Iizakan kesäfestivaali

Festivaali, joka pidetään Kyuu Horikiri-tein alueella. Tapahtuma tarjoaa useita erilaisia kokemuksia. Esimerkkinä “Furin-Eduke”, jossa piirrät kuvia tuulikelloihin, ja “Mukashi Asobi”, perinteinen japanilainen lasten leikki. Lavalla soitetaan taiko-rumpua sekä pidetään hulatanssi-esitys.
Olutpuutarha on sijoittunut Iizaka Onsen rautatieaseman eteen. Tapahtumaan osallistuu paljon muusikkoja. Ilotulitukset alkavat klo 19:30.

October

Iizaka Kenka Matsuri (Iizakan “taistelu”festivaali)

Tällä suositulla tapahtumalla on kolmensadan vuoden historia. Tapahtuma pidetään lokakuun ensimmäisenä perjantaina, lauantaina ja sunnuntaina. Perjantaina on “Igyo-shiki”-niminen tapahtuma. Siinä pääpyhäkön (Hachiman pyhäkkö) jumala siirretään pienempään pyhäkköön.
Koko festivaalin kohokohta on ehdottomasti lauantai. Silloin lapset kahdeksasta kaupunginosasta kantaa heidän temppeleitä ja kulkee ympäri kaupunkia aamusta iltapäivään. Iltapäivällä kauniit, lyhdyillä koristellut temppelit kuudesta kaupunginosasta ilmestyvät kaupungin keskustaan. Näitä temppeleitä eivät kanna lapset, aikuiset miehet. Temppelien sisällä rummutetaan taiko-rumpuja. Pieni pyhäkkö ja kuusi temppeliä kiertävät ympäri kaupunkia aina Hachiman-pyhäkölle asti.
Kun temppelit on kannettu Hachiman-pyhäkköön, “taistelu” alkaa. Kun pieni pyhäkkö on saatu siirrettyä takaisin Hachimanin pyhäkköön, festivaali loppuu. Kuusi temppeliä taistelevat, koska he koittavat estää pientä pyhäkköä päätymästä pääpyhäkköön. He tekevät sen blokkaamalla sitä ja taistelemalla toisia temppeleitä vastaan. Kaikki haluavat nauttia festivaalista niin kauan kuin mahdollista.
Temppelien sisällä olevat miehet joutuvat rummuttamaan taukoamatta, koska rumpujen lyönnin ajatellaan olevan tapahtuman sydämenlyönti. Jos lopettaa rummuttamisen, ei ole enää tervetullut osallistumaan Kenka Matsuiin.
Sunnuntaina on rituaali nimeltä “Kouchin-sai” (rituaali joka parantaa jumalien huonon olon) sekä “Senshuraku Shimadaiko” (rumpuesitys joka lopettaa festivaalin).

Tule Iizakaan kokemaan tämä jännittävä festivaali!!